Receptet...

på den goda maten vi åt i lördags kommer här.

Gravad lax med ljummen potatissallad!

4 portioner

10-12 potatisar ca 1kg
1-2 rödlökar
2 dl crème fraiche
3 msk senap
1 msk vinäger
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
400 g gravad lax i tunna skivor

Skala och skär potatisen i skivor eller tärningar om man vill ha det.
Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten i ca:10 minuter.
Skala och finhacka rödlöken.
Smaksätt crème fraichen med senap,vinäger,salt och grovmald svartpeppar.
Låt potatisen rinna av men spara ca:1/2 dl av kokspadet.
Blanda ner kokspadet i crème fraichen.
Vänd ner potatis och lök i såsen.
Lägg upp laxen på ett serveringsfat.
Servera laxen med potatissalladen,bröd och lättkokta morotsstrimlor.

Enkelt och jätte gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0