Receptet...
på den goda maten vi åt i lördags kommer här.
Gravad lax med ljummen potatissallad!
4 portioner
10-12 potatisar ca 1kg
1-2 rödlökar
2 dl crème fraiche
3 msk senap
1 msk vinäger
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
400 g gravad lax i tunna skivor
Skala och skär potatisen i skivor eller tärningar om man vill ha det.
Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten i ca:10 minuter.
Skala och finhacka rödlöken.
Smaksätt crème fraichen med senap,vinäger,salt och grovmald svartpeppar.
Låt potatisen rinna av men spara ca:1/2 dl av kokspadet.
Blanda ner kokspadet i crème fraichen.
Vänd ner potatis och lök i såsen.
Lägg upp laxen på ett serveringsfat.
Servera laxen med potatissalladen,bröd och lättkokta morotsstrimlor.
Enkelt och jätte gott!
Kommentarer
Trackback